Startpagina Melkvee

Boerenorganisaties boos over goedkope melk Albert Heijn

Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat (ABS) zijn verbolgen dat Albert Heijn in België melk aanbiedt voor amper 55 cent per liter. Het gaat om een sixpack pakken halfvolle melk. Dezelfde melk kostte een maand eerder nog 62 cent en wordt in Nederland verkocht voor 87 cent.

Leestijd : 1 min

"Het is verbazend dat er voor dezelfde melk zo’n groot prijsverschil wordt gehanteerd", stelt Boerenbond in een persbericht. Boerenbond noemt het prijsniveau "onrealistisch laag". "Dergelijke bradeerprijzen zetten druk op de globale melkprijsvorming voor de melkveehouders, met gevolgen voor hun inkomensvorming. Dit is onaanvaardbaar voor ons, temeer omdat de huidige marktsituatie geen enkele indicatie geeft die dergelijk lage prijzen verantwoord."

Albert Heijn en andere retailers zijn continue bezig met initiatieven rond duurzaamheid, zegt de organisatie nog. “Maar voor de melkveehouders is ook de economische duurzaamheid cruciaal. Duurzaamheid betekent ook op langere termijn een duurzame relatie op te zetten met respect voor de melkveehouders", aldus Boerenbond. Voorzitter Hendrik Vandamme van het Algemeen Boerensyndicaat ABS spreekt van "een marketingstunt op de kap van de boeren." Vandamme wijst erop dat prijzen voor zuivel op markten niet dalen, maar juist weer aantrekken.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken