Startpagina Groenten

Eerste asperges van het jaar geveild

Op de groente- en fuitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zijn vrijdag de eerste witte asperges van het jaar verkocht. De opbrengst van het eerste primeurkistje gaat naar de vzw Beyond the Moon, een organisatie die vakanties biedt aan families met een ernstig ziek kind.

Leestijd : 1 min

Het officiële Belgische aspergeseizoen, met groenten uit volle grond, start pas in april. Vrijdag werden de eerste witte asperges uit de serre verkocht: producent De Molenkouter uit Sint-Katelijne-Waver bood de allereerste kist met acht schalen van 500 gram aan. Horecagroothandel Metro Cash & Carry telde 200 euro neer per schaal. De opbrengst van de veiling gaat elk jaar naar een goed doel. BelOrta verhoogde het bedrag tot 5.000 euro en schonk het aan het goede doel Beyond the Moon. «Met dit mooie bedrag kunnen we families met een ernstig ziek kind een kosteloze all-in gezinsvakantie bieden zodat ze samen quality-time doorbrengen en de batterijen kunnen opladen om de strijd tegen de ziekte verder te zetten», zegt Pascale Somers van de vzw. In 2018 werd er via BelOrta meer dan 3 miljoen kilogram asperges verhandeld.

BELGA

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken