Startpagina Groenten

Eerste asperges van het jaar geveild

Op de groente- en fuitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zijn vrijdag de eerste witte asperges van het jaar verkocht. De opbrengst van het eerste primeurkistje gaat naar de vzw Beyond the Moon, een organisatie die vakanties biedt aan families met een ernstig ziek kind.

Leestijd : 1 min

Het officiële Belgische aspergeseizoen, met groenten uit volle grond, start pas in april. Vrijdag werden de eerste witte asperges uit de serre verkocht: producent De Molenkouter uit Sint-Katelijne-Waver bood de allereerste kist met acht schalen van 500 gram aan. Horecagroothandel Metro Cash & Carry telde 200 euro neer per schaal. De opbrengst van de veiling gaat elk jaar naar een goed doel. BelOrta verhoogde het bedrag tot 5.000 euro en schonk het aan het goede doel Beyond the Moon. «Met dit mooie bedrag kunnen we families met een ernstig ziek kind een kosteloze all-in gezinsvakantie bieden zodat ze samen quality-time doorbrengen en de batterijen kunnen opladen om de strijd tegen de ziekte verder te zetten», zegt Pascale Somers van de vzw. In 2018 werd er via BelOrta meer dan 3 miljoen kilogram asperges verhandeld.

BELGA

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken