Startpagina Wetgeving

Kamer zet vaart achter klimaatwet

De plenaire Kamer stemde donderdag in met de dringende behandeling van het voorstel van bijzonder klimaatwet. Het voorstel van Ecolo-Groen en PS herneemt de tekst die een reeks academici had neergepend om het klimaatbeleid in ons land te coördineren en doelstellingen op lange termijn te bepalen. N-VA en Open Vld stemden niet mee.

De conferentie van voorzitters besliste woensdag al dat volgende week een hoorzitting zou plaatsvinden met de academici in de bijzondere commissie Klimaat. Een week nadien zou de bespreking van de wettekst zelf aanvatten in de commissie Volksgezondheid.

Om tijd te winnen, zal meteen een advies worden gevraagd aan de Raad van State. Het gaat om een gewoon advies, dat normaal gezien dertig dagen duurt, maar kamervoorzitter Siegfried Bracke gaf aan dat hij de Raad van State zal vragen er wat vaart achter te zetten. Het moet er voor zorgen dat het advies...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken