Startpagina Wetgeving

Inkomen aanvullen met beheerovereenkomsten

Strenge milieuwetten plagen Vlaamse landbouwers. Tegelijk verwachten burgers steeds meer inspanningen, waar ze als consumenten niet voor willen betalen. Vrijwillige maatregelen, waar een faire vergoeding tegenover staat, zou dat niet werken? De 3.081 Vlaamse landbouwers met een beheerovereenkomst menen van wel.

Drie kwart van de landbouwers vindt dat de vergoeding van de beheerovereenkomst in verhouding staat tot de gevraagde inspanningen. Bovendien wordt 70% van de beheerovereenkomsten verlengd. Cijfers die voor het systeem spreken. Toch heeft slechts 13% van de Vlaamse landbouwers één of meerdere beheerovereenkomsten lopen. Hoe komt dat?

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en het departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse Overheid onderzochten wat landbouwers zelf vinden over de beheerovereenkomsten....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken