Startpagina Tuin

Tuinplant van de maand april: Clematis

Vorige week vertelden we al dat er heel wat soorten en cultivars van deze schitterende tuinplant op de markt zijn. Als we weten dat de meeste Clematissen genoeg hebben aan een lapje grond en een vrije muur om ze omhoog te leiden dan mogen we echt spreken van een plant die past in elke tuin. Voorzie wel een goede klimsteun want clematis hecht zich niet vast tegen een muur, ze hebben nood aan een klimstructuur waaraan ze zich met hun rankende takken kunnen omheen winden.

Het nadeel van de grootbloemige cultivars die vorige week uitgebreid aan bod kwamen, is dat ze nogal gevoelig zijn voor verwelkingsziekte, een ziekte die veroorzaakt wordt door schimmels die in de bodem aanwezig kunnen zijn. Een alternatief is het aanplanten van een selectie van een botanische soort; De bloeiperiode is vaak wat korter maar de planten zijn meer bestand tegen plagen en ziekten.

Botanische soorten

Het is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken