Startpagina Wetgeving

Richting klimaatneutraliteit in 2050

Minder kilometers afleggen met de wagen, een pak meer woningen renoveren en investeringen in infrastructuur. Het is maar een greep uit de waaier aan maatregelen die wellicht nodig zullen zijn om de CO2-uitstoot in ons land tegen 2050 met 95 procent terug te schroeven. Dat bleek woensdag uit een uiteenzetting van Peter Wittoeck, het diensthoofd Klimaatverandering bij de FOD Leefmilieu, in de Kamercommissie Klimaat.

Wittoeck was in de commissie uitgenodigd om de huidige toestand en de perspectieven van het federaal klimaatbeleid toe te lichten. De hoorzitting paste in de werkzaamheden rond het voorstel van bijzondere klimaatwet. Zijn conclusie luidde dat ons land nood heeft aan een wetenschappelijk onderbouwde, breed gedragen, integrale, geïntegreerde en robuuste langetermijnsvisie en -strategie. “Je kan niet anders dan naar het geheel kijken. Het moet over alles gaan”, luidde het.

Hij gaf daarbij ook een overzicht van hefbomen die per sector kunnen helpen om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken