Startpagina Wetgeving

Kamer keurt hervorming vennootschaps- en verenigingsrecht goed

De Kamer keurde gisteren een hervorming van het vennootschap- en verenigingsrecht goedgekeurd. Die hervorming van justitieminister Koen Geens (CD&V) moet komaf maken met de huidige wirwar aan ondernemingsstructuren en moet meer ondernemingen naar ons land halen. Je zal alleen een onderneming kunnen oprichten - nu moet je daarvoor met twee zijn - en de wettelijke kapitaalvereiste verdwijnt.

Er komt één wetboek voor vennootschappen en verenigingen: het uitkeren van winst wordt het enige onderscheid tussen een vennootschap en een vereniging. Vzw's mogen winst maken, maar kunnen die winst enkel uitkeren aan het belangeloos doel waarvoor de vzw is opgericht.

Vier ondernemingsstructuren

Van de zeventien bestaande ondernemingsstructuren blijven er nog vier over: de Maatschap, de Besloten Vennootschap (BV), de Naamloze Vennootschap (NV) en de Coöperatieve...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken