Eiermuffins
Waar maak je nog indruk mee op een brunch, zonder dat je uren doorbrengt in de keuken? Deze originele eiermuffins heb je klaar op 30 minuutjes. Het komt erop neer dat je vier personen trakteert op het klassieke omelet met spinazie en kerstomaatjes, in een fris kleedje: cupcake style!

Ingrediënten
4 eieren
scheutje room of melk
handjevol spinazie
4 kerstomaatjes
handjevol geraspte kaas
1 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel maïzena
peper en zout
boter of olie, om in te vetten
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met boter of olie. Je kan de muffins eventueel ook in cupcake-papiertjes maken. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm. Hak de spinazie fijn en snijd de cherry-tomaatjes in vieren. Verdeel de spinazie en de tomaatjes apart over de vorm.
Klop de eieren luchtig met een scheutje room, de maïzena en het bakpoeder. Breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel het ei-mengsel over de muffinvorm, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4 met ei. Bak de muffins in ongeveer 20 minuutjes af in de oven.
Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.