Startpagina Voor ons gezin

Eiermuffins

Waar maak je nog indruk mee op een brunch, zonder dat je uren doorbrengt in de keuken? Deze originele eiermuffins heb je klaar op 30 minuutjes. Het komt erop neer dat je vier personen trakteert op het klassieke omelet met spinazie en kerstomaatjes, in een fris kleedje: cupcake style!

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

4 eieren

scheutje room of melk

handjevol spinazie

4 kerstomaatjes

handjevol geraspte kaas

1 koffielepel bakpoeder

1 eetlepel maïzena

peper en zout

boter of olie, om in te vetten

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met boter of olie. Je kan de muffins eventueel ook in cupcake-papiertjes maken. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm. Hak de spinazie fijn en snijd de cherry-tomaatjes in vieren. Verdeel de spinazie en de tomaatjes apart over de vorm.

Klop de eieren luchtig met een scheutje room, de maïzena en het bakpoeder. Breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel het ei-mengsel over de muffinvorm, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4 met ei. Bak de muffins in ongeveer 20 minuutjes af in de oven.

Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Theatervoorstelling ‘Boeren’

Voor ons gezin In een tijd waarin de band tussen mens en land vaak vergeten lijkt te worden en waarin de uitdagingen van het plattelandsleven onderbelicht blijven, komt de theatervoorstelling ‘Boeren’ als een krachtig pleidooi voor verbinding en begrip.
Meer artikelen bekijken