Startpagina Groenten

BelOrta verkoopt eerste bio aubergines van het nieuwe seizoen

De eerste bio aubergines van het nieuwe seizoen werden vandaag verkocht bij BelOrta. Ze werden aangeleverd door producent Barver en gekocht door de firma Biofresh. De bio aubergines zijn vanaf heden tot eind oktober beschikbaar.

Leestijd : 2 min

In 2018 werden bij BelOrta ongeveer 12.000 kg bio aubergines aangevoerd. In 2019 is er een areaal uitbreiding waardoor er een volume toename verwacht wordt in de bio aubergine. Het is het tweede jaar dat BelOrta bio aubergines aanbiedt. De BelOrta bio-afdeling biedt verschillende verpakkingsmogelijkheden aan voor het verhandelen van deze bio aubergines. Ook kleinverpakking is mogelijk. Er worden twee sorteringen van de bio aubergines aangeboden: 225 tot 300 gram en 300 tot 400 gram.

Eigenaardige onkruid- en insectenbestrijding

Peter Bartels zet enkele opmerkelijke middelen in bij zijn biologische teelt. Hij gebruikt namelijk kwartels om het onkruid te wieden. Daarnaast plaatst hij bvb. ook artemisiaplanten en insectendoosjes in zijn serres om insecten te bestrijden. De artemisialuis blijft op de artemisiaplant waardoor ze niet overgaan naar de andere gewassen en de insecten uit de insectendoosjes eten de ongewenste bladluizen en andere organismen op.

BelOrta bio-producenten zetten assortiment in de kijker

Dit jaar plaatsen onze bio-producenten het hele bio-assortiment extra in de kijker door middel van een gloednieuwe klantenwedstrijd, waarbij onze bio-kopers op het einde van het seizoen kans maken op één van de 5 te winnen ultramoderne e-bikes.

Bovendien voorzien we ter ondersteuning van ons BelOrta bio-gamma tal van gloednieuwe gadgets, B2C-folders en tal van ander promotiemateriaal. Deze zijn beschikbaar op aanvraag en kunnen aangewend worden in het kader van onder andere opendeurdagen en andere events. Voor meer info hieromtrent kan u steeds terecht bij de BelOrta bio-afdeling.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken