Startpagina Groenten

BelOrta verkoopt eerste bio aubergines van het nieuwe seizoen

De eerste bio aubergines van het nieuwe seizoen werden vandaag verkocht bij BelOrta. Ze werden aangeleverd door producent Barver en gekocht door de firma Biofresh. De bio aubergines zijn vanaf heden tot eind oktober beschikbaar.

Leestijd : 2 min

In 2018 werden bij BelOrta ongeveer 12.000 kg bio aubergines aangevoerd. In 2019 is er een areaal uitbreiding waardoor er een volume toename verwacht wordt in de bio aubergine. Het is het tweede jaar dat BelOrta bio aubergines aanbiedt. De BelOrta bio-afdeling biedt verschillende verpakkingsmogelijkheden aan voor het verhandelen van deze bio aubergines. Ook kleinverpakking is mogelijk. Er worden twee sorteringen van de bio aubergines aangeboden: 225 tot 300 gram en 300 tot 400 gram.

Eigenaardige onkruid- en insectenbestrijding

Peter Bartels zet enkele opmerkelijke middelen in bij zijn biologische teelt. Hij gebruikt namelijk kwartels om het onkruid te wieden. Daarnaast plaatst hij bvb. ook artemisiaplanten en insectendoosjes in zijn serres om insecten te bestrijden. De artemisialuis blijft op de artemisiaplant waardoor ze niet overgaan naar de andere gewassen en de insecten uit de insectendoosjes eten de ongewenste bladluizen en andere organismen op.

BelOrta bio-producenten zetten assortiment in de kijker

Dit jaar plaatsen onze bio-producenten het hele bio-assortiment extra in de kijker door middel van een gloednieuwe klantenwedstrijd, waarbij onze bio-kopers op het einde van het seizoen kans maken op één van de 5 te winnen ultramoderne e-bikes.

Bovendien voorzien we ter ondersteuning van ons BelOrta bio-gamma tal van gloednieuwe gadgets, B2C-folders en tal van ander promotiemateriaal. Deze zijn beschikbaar op aanvraag en kunnen aangewend worden in het kader van onder andere opendeurdagen en andere events. Voor meer info hieromtrent kan u steeds terecht bij de BelOrta bio-afdeling.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken