Startpagina Veeteelt

Vier landen zeggen af voor Europese Holstein Confrontatie

Oostenrijk, Portugal, Engeland en Ierland zullen niet bij de Europese Holstein Confrontatie zijn. Bij Engeland speelt angst voor een ongeordende Brexit een rol: men is bang dat zonder ordentelijke afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU de papieren voor de verplaatsing van de dieren niet rond krijgt. De andere landen lijken vooral geschrokken van de blauwtong-uitbraak in de provincie Luxemburg, waar het evenement dit jaar zal plaatsvinden.

Leestijd : 1 min

Dat melden bronnen rond de organisatie. De organisatie zelf was niet direct beschikbaar voor commentaar. De Europese Holstein Confrontatie vindt op 12 en 13 april plaats in Libramont, op het terrein waar de legendarische jaarlijkse landbouwbeurs ook gehouden wordt. Het evenement vindt voor de tweede keer plaats en is de opvolger van een vergelijkbaar evenement. De vorige editie vond plaats in het Franse Colmar en leidde tot een faillissement van de organisatie.

Voor het voortbestaan van het evenement is het dus belangrijk dat deze editie slaagt, een doel dat verloren zou gaan als het aantal deelnemende landen erg klein zou zijn. Voorlopig is dat niet het geval. Na de afzeggingen blijven nog circa 15 deelnemende landen over, waaronder alle toplanden zoals Frankrijk, Spanje en Duitsland. Meer dan 200 koeien zullen te zien zijn. In totaal hebben 200 standhouders zich ingeschreven, aldus de organisatie, die circa 12.000 bezoekers verwacht.

Lees ook in Veeteelt

Minder methaanuitstoot bij runderen via aangepast voeder

Veeteelt Vanaf 1 januari 2024 past elk BFA-lid ten minste één goedgekeurde voedermaatregel uit het convenant enterische emissies toe op 10% van het geproduceerde rundveevoeder die bedoeld zijn voor Vlaamse klanten. Met dit collectief engagement neemt de diervoedersector het voortouw om de methaanuitstoot bij runderen te verminderen.
Meer artikelen bekijken