Startpagina Economie

Van den Heuvel dringt bij eurocommissaris aan op steun voor varkens- en fruitsector

Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft donderdag een gesprek gehad met Europees Commissaris voor Landbouw Phil Hogan. Van de Heuvel drong bij de eurocommissaris onder meer aan op Europese crisissteun voor de fruitteelt en de varkenssector.

Zowel de Vlaamse fruitsector als de varkenssector kampen met problemen en zitten volgens Van den Heuvel in een "prijzencrisis". Die crisissituatie is veroorzaakt door externe factoren. Voor de telers van appelen en peren viel bijvoorbeeld een belangrijke afzetmarkt van de ene op de andere dag weg door het geopolitieke conflict met Rusland. De varkensprijs is dan weer gekelderd na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij wilde everzwijnen in de provincie Luxemburg.

Van den Heuvel heeft bij eurocommissaris Hogan aangedrongen om in te grijpen. "...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken