Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt - Bite Back plant protestactie bij slachthuis in Oevel

Dierenrechtenorganisatie Bite Back plant zaterdag een protestwake bij het nieuwe slachthuis van Oevel (Westerlo) naar aanleiding van de heisa rond wantoestanden in het slachthuis van Tielt. Het slachthuis van Oevel zou in ons land het grootste in zijn soort zijn met een capaciteit van 40.000 geslachte varkens per week en het is nog maar net actief.

Leestijd : 2 min

Tegen de opening van het slachthuis in kwestie rees de voorbije jaren al meermaals protest, onder meer van buurtbewoners die geuroverlast en mobiliteitsproblemen vreesden. Ondanks een (nog lopende) procedureslag werden de nodige vergunningen bemachtigd en kon met de bouw worden gestart. Volgens Bite Back is het slachthuis nu met enkele maanden vertraging "in alle stilte met de werkzaamheden begonnen". De dierenrechtenor ganisati e had zelf in november nog actie gevoerd door de toegang tot de werf even met linten te blokkeren.

"De beelden van wat er gebeurt in het omstreden slachthuis van Tielt staan nog allemaal op ons netvlies gebrand", stelt Bite Back nu. "Verschrikkelijke beelden van kreupele varkens die worden geschopt, geslagen en aan hun oren voortgesleept. Bite Back is er echter van overtuigd dat dit geen uitzonderingen zijn. "Diervriendelijke slachthuizen bestaan niet. Wanneer men dieren op zo'n massale manier als vlees op poten behandelt en beschouwt, blijven behandelingen van de dieren zoals in Tielt niet uit."

Bite Back wijst erop dat het slachtritme in Oevel nog hoger zal liggen en meent dat er daar dan ook dierenleed mee gepaard zal gaan.

Belga

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken