Startpagina Edito

Edito: melkpoederexport legaal, maar ook moreel in orde?

Actievoerders eisen een verbod op de ‘dumping’ van Europees melkpoeder in West-Afrika. Of er van dumping sprake is, is nog maar de vraag, maar we mogen niet blind zijn voor de mogelijke gevolgen van export naar de Derde Wereld.

De actievoerders roepen de Europese politiek op om elke vorm van dumping van melkproducten en -poeders verrijkt met plantaardige vetten in West-Afrika te verbieden. De oproep is overbodig, want als lid van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) mag de EU al geen producten dumpen. Daarbij geldt wel dat dumping moet worden bewezen. Een product is wat de WTO-regels betreft ‘gedumpt’ als het onder de normale waarde wordt verkocht. Dat wil zeggen: wanneer de exportprijs van het product lager is dan de prijs in het land van oorsprong....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken