Startpagina Melkvee

Extra ogen en oren in de melkveestal

Sensoren kunnen (mee)helpen je bedrijf te monitoren. Welke systemen bestaat vandaag op de markt? En welke zijn nuttig voor jouw bedrijf?

Ivan Ryckaert van het departement Landbouw en Visserij leidde de studienamiddag over de moderne melkveestal in. “Melkveebedrijven worden alsmaar groter en arbeid wordt schaarser. Het is zaak om je stal arbeidstechnisch efficiënt in te richten (zie Landbouwleven van 12 april). Bijkomend kunnen sensoren helpen om je dieren op te volgen. Het zijn extra ogen en oren voor de melkveehouder om het bedrijf te monitoren.”

“Sensoren helpen inderdaad om het melkveebedrijf te automatiseren”, bevestigt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken