Startpagina Actueel

Appel- en perenteelt en rundvleessector erkend als sectoren in crisis

Minister van Landbouw Denis Ducarme heeft de rundvleessector en de appel- en perenteelt erkend als sectoren in crisis. Naar gelang hun situatie kunnen de landbouwers aanspraak maken op een vrijstelling, vermindering of uitstel van hun sociale bijdragen.

De rundveehouders hebben sterk te lijden onder de veranderende eetgewoonten. De vleesconsumptie is de afgelopen vijf jaar met ongeveer een kwart gedaald in België. Dat heeft ook geleid tot een daling van de prijzen die de veehouders krijgen voor hun dieren. Door de hoge prijzen van veevoeder, onder meer door de droogte, stijgen tegelijk hun kosten. De recente terugkeer van blauwtong, hoewel niet gevaarlijk voor de menselijke gezondheid, is een extra klap voor de sector, aangezien de ziekte kan leiden tot rendementsverlies.

De telers van appelen en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken