Startpagina Actueel

Elf topchefs trappen campagne #Boerentrots af

Boer en burger moeten weer dichter bij elkaar komen, vinden 11 chefkoks. Er moet meer respect zijn voor boeren, die immers zorgen dat we dagelijks heerlijke maaltijden kunnen eten. Om die trots op boeren aan te wakkeren lanceren de topchefs met de steun van de Boerenbond de campagne #Boerentrots. Hierbij hoort ook een manifest, dat u kunt ondertekenen via www.boerentrots.be

Leestijd : 1 min

De campagne toont hoe de Vlaamse landbouwpraktijk: hoe ze dagelijks met passie en vakkundigheid werken en zich bekommeren om duurzaamheid. Onder de topchefs zijn Peter Goossens, Wout Bru en Giovanni Oosters. Ze ondertekenden het #Boerentrots manifest en gaven zo het startschot voor de beweging.

#Boerentrots is bedoeld als een creatieve en unieke ‘storytelling’-beweging. Landbouwers weten als geen ander hoe onze sector bruist en borrelt van de positieve en vernieuwende verhalen. Er zijn volgens Boerenbond weinig andere sectoren zijn die zoveel positieve, menselijke en frisse verhalen te vertellen hebben. De campagne moet ervoor zorgen dat de sector blijvend draagvlak vinden bij onze medeburgers – die ook consumenten zijn – en het helpt ook om de sector aantrekkelijk te maken voor starters.

Het manifest ondertekenen kan via de website www.boerentrots.be.

Lees ook in Actueel

Consortium ontwikkelt vaccin tegen AVP

Varkens Het Spaanse farmaceutische bedrijf Hipra leidt een consortium met een tiental partners om een vaccin te ontwikkelen tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP), zowel voor commerciële varkens als voor wilde everzwijnen.
Meer artikelen bekijken