Startpagina Tuin

Yacon: een nieuwkomer in de moestuin

In de zoektocht naar authentieke, nieuwe of andere smaken wordt er in de moestuin steeds vaker geëxperimenteerd met allerlei “nieuwe” gewassen. Een veelbelovende nieuwkomer met uitstekende culinaire kwaliteiten is de grondappel of yacon, een knolgewas dat ook de aandacht wist te trekken van de professionele sector en waarmee volop geproefdraaid wordt in het PCG.

A an nieuwe knolgewassen geen gebrek: aardperen, aardamandel, Oca van Peru, Helianti of zonnewortel, Ulluco, knolcapucien, Japanse andoorn, bataat, … Sedert enkele jaren staat echter vooral de yacon sterk in de belangstelling. De knollen hebben een fruitig aroma, de bite van een radijs en de lichtzoete, frisse smaak van de watermeloen. De plant doet het in ons klimaat goed en heeft weinig of geen last van ziektes. Ze heeft een vrij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Vlaamse rozentuin met internationale uitstraling

Tuin In het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, op goed 10 km van hartje Brussel, ligt een verborgen pareltje dat rozenliefhebbers van over de hele wereld aantrekt: de rozentuin van het domein Coloma. En toch kennen maar weinig Vlamingen deze unieke plek. De 2,2 ha grote rozentuin vormt samen met het kasteel en de rest van het 15 ha groot domein een heerlijke plaats om een namiddagje te vertoeven.
Meer artikelen bekijken