Startpagina Wetgeving

CO2-uitstoot in België licht gedaald vorig jaar

De CO2-uitstoot uit verbranding van fossiele brandstoffen is vorig jaar in België met 0,3 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Op EU-niveau bedroeg de daling 2,5 procent.

De uitstoot van koolstofdioxide is een belangrijke oorzaak van de klimaatopwarming. De EU heeft zich geëngageerd om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 tot 40 procent onder het niveau van referentiejaar 1990 te brengen. De uitstootwaarden zijn van verschillende factoren afhankelijk, waaronder het weer, economische groei, de omvang van de bevolking, transport en industriële activiteit.

Vorig jaar was Letland de slechtste leerling in de Europese klas. Het land zag zijn CO2-uitstoot met 8,5 procent toenemen. Ook Malta (+6,7 procent), Estland (+4,5...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken