Startpagina Wetgeving

Topvrouw in de landbouw: secretaris-generaal Landbouw & Visserij Patricia De Clercq

Patricia De Clercq staat aan de top van het Vlaamse departement Landbouw en Visserij, als secretaris-generaal. Voordien ruilde ze het departement even in voor het kabinet van toenmalig minister van Landbouw Joke Schauvliege als diens adjunct-kabinetchef Landbouw. Over vrouwen in een machtspositie kan ze dus meepraten.

In het begin van ons gesprek benadrukt de secretaris-generaal van het Vlaamse departement Landbouw en Visserij dat vrouwen niet noodzakelijk anders leidinggeven dan mannen. “Iedereen verwacht van een leider leiderschap. De invulling daarvan kan anders zijn, maar ik denk dat dat ook te maken heeft met je karakter. Het leiderschap van twee mannen verschilt ook omdat die twee mannen verschillen van elkaar.”

Na een tijdje stuiten we ook op verschillen. “Is het niet eigen aan vrouwen om in de schaduw te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken