Startpagina Varkens

Veepeiler Varkens begeleidt bij complexe dierengezondheidsproblemen

Veepeiler Varken heeft als taak de Belgische varkenssector te ondersteunen bij de aanpak van de meest diverse dieren-gezondheidsproblemen. Varkenshouders en hun dierenartsen kunnen bij complexe problemen een beroep doen op Veepeiler voor tweedelijnsdiergeneeskunde en bedrijfsbegeleiding.

Veepeiler Varken werd 13 jaar geleden opgericht op initiatief van DGZ, ARSIA en de faculteiten Diergeneeskunde van de universiteiten van Gent en Luik. Het doel van Veepeiler is meer inzicht verwerven in de gezondheidsproblemen waarmee de varkenshouderij te maken krijgt en ondersteuning bieden bij de oplossing van deze problemen. Het Sanitair Fonds zorgt voor de financiële ondersteuning van dit initiatief.

Veepeiler houdt de vinger aan de pols met behulp van praktijkgerichte onderzoeksprojecten en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken