Startpagina Actueel

Gaia vraagt invoerverbod paardenvlees uit Zuid-Amerika

Gaia vraagt een invoerverbod van paardenvlees uit Zuid-Amerika, nadat de dierenrechtenorganisatie schokkende beelden heeft vastgelegd van paarden die in Argentinië en Uruguay zwaar mishandeld worden. Dat meldde VTM Nieuws dinsdagavond. De Federatie van het Belgisch Vlees (Febev) zegt dat het op eigen initiatief stappen neemt voor dierenwelzijn.

België importeerde vorig jaar, als tweede grootste afnemer in de EU, 3.585 ton paardenvlees uit Argentinië en Uruguay. Gaia maakte beelden van paarden die mishandeld worden, van etterende wonden, gebroken ledematen of uitgehongerde dieren. “We hopen dat mensen beseffen dat wanneer ze paardenvlees eten dat vanuit Latijns-Amerika komt, dit mogelijk van zo'n zwaar mishandelde paarden komt”, zegt Gaia-directeur Ann De Greef dinsdagavond aan VTM Nieuws.

Febev zegt dat ze de beelden ernstig neemt en elke vorm van dierenleed veroordeelt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken