Fruitsalade met gesuikerde veenbessen en fruit van bij ons
Fruitsalade is een heerlijk verfrissende snack of dessert op een warme zomerdag. Ook de echte zoetekauwen onder ons smullen van deze fruitsalade dankzij de gesuikerde veenbessen. In een kwartiertje maak je vier porties.
Ingrediënten
150 g aardbeien
150 g blauwe bessen
150 g braambessen
150 g frambozen
1 rode appel (jonagored)
1 peer (Conference)
100 g veenbessen
100 g fijne suiker + extra om in te rollen
100 ml water
2 el agavesiroop of honing
een handvol muntblaadjes
Recept
Breng het water met de suiker aan de kook. Zet het vuur uit en schep er de veenbessen onder. Laat afgedekt minstens 1 uur rusten. Giet de veenbessen af, rol ze door extra suiker en laat ze op een vel bakpapier op kamertemperatuur drogen. Snijd de appel en peer in plakjes. Snijd de aardbeien in partjes. Meng er het resterende fruit en de agavesiroop onder. Verdeel de fruitsla over bordjes en werk af met de gesuikerde veenbessen en de munt.
Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.