Startpagina Buitenland

Jannes Maes herkozen als voorzitter CEJA

Jannes Maes uit Aalter werd vorige week opnieuw verkozen tot voorzitter van CEJA, de Europese koepel voor jonge land- en tuinbouwers. De jonge landbouwer is sinds 2017 al voorzitter van CEJA, maar zal nu met een nieuw team van ondervoorzitters het beleid uitstippelen voor de periode 2019-2021. Jannes zet zich al jaren in voor de belangenverdediging van jonge land- en tuinbouwers in België en Europa.

Op de Algemene Vergadering van CEJA in Tumba (Zweden) werd Jannes Maes uit Aalter op 28 juni herkozen tot voorzitter van de Europese koepel. Jannes is 27 jaar en actief op het familiale melkveebedrijf in Aalter (Oost-Vlaanderen). Als internationaal vertegenwoordiger van Groene Kring (2015-2017) volgde hij al het Europees landbouwbeleid op via CEJA, de Europese koepelvereniging voor jonge land- en tuinbouwers.

“Voor mij was deze verkiezing een goed moment om terug te kijken op de voorbije periode. Mijn herverkiezing heeft bevestigd dat het werk dat we...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Buitenland

“Als Oekraïne verliest, dan loert er een wereldoorlog om de hoek”

Actueel Landbouwjournalist Iurii Mykhailov en landbouwer Tom Van Goey zijn het erover eens: ze hadden nooit gedacht dat de oorlog in Oekraïne zo lang zou duren. Twee jaar nadat Poetin zijn troepen de opdracht gaf om het land langs verschillende kanten aan te vallen, lijkt vrede echter nog niet in zicht. “Het Westen moet Oekraïne steunen, want Poetin heeft ook Europese landen op zijn verlanglijstje staan.”
Meer artikelen bekijken