Startpagina Veeteelt

“De toegevoegde waarde moet ten goede komen aan de landbouwer… en aan de consumenten!”

In 2009 kreeg het bedrijf van Bernard Bartholomé en zijn echtgenote Delphine Nicaise uit het Waals-Brabantse Rebecq (in de buurt van Nijvel) het zeer hard te verduren. Hoewel de toekomst van hun bedrijf bedreigd werd, ging het landbouwerskoppel bij de pakken neerzitten. Ze namen zelfs een zeer drastische en gedurfde beslissing door om te schakelen naar de biologische teelt. Na enkele kinderziekten neemt de activiteit nu een snelle vlucht.

In de familie Bartholomé is landbouw meer een passie dan een beroep. Die passie werd van generatie op generatie overgedragen. Het was dus de natuurlijkste zaak van de wereld dat Bernard in 1991, na het beëindigen van zijn studies, de helft van het bedrijf van zijn ouders overnam en met hen ging samenwerken. “Zonder landbouwopleiding, want mijn studies waren vooral gericht op wiskunde en wetenschappen. Maar de goesting was wel duidelijk aanwezig”, zo herinnert hij zich.

In die tijd strekte het bedrijf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken