Startpagina Actueel

Het belang van vruchtwisseling in de moestuin

Dankzij het droge voorjaar en de hoge temperaturen van de afgelopen maand maart kende het moestuinseizoen 2017 een ongewoon vroege start. In vele tuintjes gingen de vroege aardappelen, de plantuitjes, het wortelzaad, de slaplantjes en andere vroege vogels al in de grond.

Maar vroeg begonnen is niet altijd gewonnen. De aanhoudende droogte en de lage temperaturen van de afgelopen 14 dagen remden de groei en zorgen ervoor dat alles toch weer in zijn normale ritme valt.

Nog tijd genoeg dus om te beginnen in de moestuin. Door de hoger wordende gemiddelde temperaturen en de toenemende daglengte komt een vlotte groei van de meeste gewassen vanaf nu pas echt op gang en door de afnemende kans op nachtvorst kunnen ook de meer gevoelige teelten vanaf nu zonder bescherming...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Feestmenu: op elk feest komt er kaas op tafel

Melkvee Geen feestmenu in Vlaanderen of er komt wel kaas aan te pas. Van een kaasblokje bij de hapjes of een kaaskroket als voorgerecht (of als ‘kindermenu’) tot de kaasplank om de avond af te sluiten. De herfst- en wintermaanden zijn de drukste maanden voor elke kaasproducent en –verkoper, ook voor Kaasboerderij Groendal uit Roeselare. Zij hebben de Franse kaasproducenten een neus gezet. Op het prestigieuze Concours de Lyon, werd hun Ancienne Belgique-kaas dit jaar verkozen tot ‘beste kaas ter wereld’. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben, daar gaat een lange voorgeschiedenis aan vooraf.
Meer artikelen bekijken