Startpagina Akkerbouw

Modderproblemen doen nadenken over preventie

In juni vielen op verschillende plaatsen in het land serieuze regenbuien. Sommige veroorzaakten modderoverlast die tot op vandaag voor problemen zorgt. Zo erg dat sommige landbouwers lijden onder teeltschade. Tegen dit soort problemen kan een landbouwer zich echter wapenen, door bijvoorbeeld dammen of grasstroken aan te leggen.

Met de droogte nu, vergeten mensen gemakkelijk dat in juni ook stevige regenbuien vielen. In het hele land werden er meldingen gedaan van wateroverlast, zoals in Kampenhout en Sint-Truiden. Met op sommige plaatsen modderoverlast tot gevolg, zo ook in Vlaams Brabant. Vlaams-Brabants provinciale erosiecoördinator Katleen Gillijns: “We kregen meldingen van modderoverlast uit Asse, Gooik, Huldenberg, Diest, Dilbeek, Lennik, Ternat, Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Grimbergen, Zaventem, Scherpenheuvel-Zichem, Zoutleeuw…. De intense regenbuien...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken