Startpagina Schapen

Eerste opleiding voor Wolf Fencing Team

De vrijwilligers van het Wolf Fencing Team zullen op zaterdag 20 en zondag 21 juli hun eerste opleiding krijgen. Dat meldt Natuurpunt op vrijdag. Het speciale team werd in het voorjaar opgericht door Natuurpunt, Natagora en WWF om de schade door wolven in ons land te beperken en de leefomgeving van het dier te waarborgen.

Leestijd : 1 min

Er hebben zich ondertussen zo'n honderd vrijwilligers uit heel Vlaanderen kandidaat gesteld om lid te worden van het Wolf Fencing Team Belgium. In het weekend van 20 juli krijgt een eerste lichting vrijwilligers in Peer daarvoor een opleiding.

Op zaterdag 20 juli gaan de kandidaat-teamleiders, na een korte theoretische uitleg, aan de slag met verschillende soorten wolfbestendige omheiningen in het weiland. Zondag krijgt de rest van het team uitleg en oefening.

Het Wolf Fencing Team wil veehouders bijstaan met advies tegen wolven en de nodige mankracht leveren om de juiste preventieve maatregelen te nemen, zoals wolfbestendige omheiningen plaatsen. "Zo helpen we schade te vermijden, helpen we in de omschakeling naar conflictloos samenleven met wolven en dragen we bij aan het maatschappelijk draagvlak voor de wolf, de belangrijkste voorwaarde voor een goede toekomst in ons land voor deze iconische diersoort", aldus het team.

Belga

Lees ook in Schapen

Hoe bereid je de aflamperiode goed voor ?

Schapen Op sommige bedrijven zijn de eerste lammeren al geboren, maar voor de meeste bedrijven vinden de geboorten plaats tussen half februari en april. De geboorteperiode is de meest delicate, maar ook de belangrijkste periode voor een schapenbedrijf. Het aantal lammeren is bepalend voor de rendabiliteit, maar het moeten wel levende en finaal verkoopbare lammeren zijn.
Meer artikelen bekijken