Startpagina Economie

Open Vld en CD&V stappen in ‘Zweedse coalitie’

Open Vld en CD&V gaan in op de uitnodiging van Vlaams informateur Bart De Wever om deel te nemen aan formatiegesprekken. In de startnota wordt uitbreiding van natuurgebieden beloofd en ligt de nadruk op een sterke economie en slanke maar slagvaardige overheid. Ook belooft de nota een strijd tegen droogte en wateroverlast. Over landbouw wordt in de nota niet expliciet gerept maar voortzetting van staand beleid ligt met deze coalitiepartners voor de hand.

De kans op opnieuw een ‘Zweedse coalitie’ van liberalen en christendemocraten is nu toegenomen. Momenteel is Koen Van den Heuvel van CD&V landbouwminister, een job die hij graag houdt. Het ligt voor de hand dat CD&V als plattelandspartij pur sang de positie opnieuw opeist, mochten de onderhandelingen succesvol zijn, al doen in Brussel al langer geruchten de ronde dat Vlaams minister Ben Weyts van N-VA de functie ook ambieert. De N-VA kreeg bij de vorige onderhandelingen met de liberalen en christendemocraten het aanvallende dierenwelzijnsbeleid van N-VA erdoor en nu mogelijk dus...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken