Startpagina Veeteelt

ForFarmers verdient fors minder

Veevoederfabrikant ForFarmers heeft niet onverwacht het eerste halfjaar fors minder verdiend dan een jaar eerder. Het bedrijf verkocht vooral door acquisities wel meer voeder, maar zag door ongunstige inkoopposities de winst verdampen. “We hebben onze inkoopprocedure geëvalueerd en aangescherpt en onder meer de toegestane dekkingsperiode voor belangrijke grondstoffen verkort”, aldus CEO Yoram Knoop.

ForFarmers schatte de prijsbeweging van graan en soja, belangrijke bestanddelen van het veevoeder, verkeerd in. Het bedrijf uit Oost-Nederland kocht te duur in. De concurrentie anticipeerde beter op de werkelijke prijsevolutie, en dus besloot ForFarmers, om haar marktaandeel te beschermen, de hogere prijzen niet of niet volledig door te berekenen aan klanten. Knoop sluit dergelijke misstappen in de toekomst niet uit, maar laat wel de hele inkoopprocedure onder de loep nemen.

ForFarmers verkocht in het eerste halfjaar 5,1 miljoen ton voeder en dat is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken