Startpagina Beurzen

Matexpo verzamelt bouwsector in Kortrijk Xpo

Matexpo 2019 gaat woensdag 11 september al voor de 38ste keer van start in Kortrijk Xpo. Deze belangrijke bouwmaterieelbeurs is een 100% professionele beurs gericht op de volledige bouwsector, één van de belangrijkste economische sectoren van het land.

Leestijd : 3 min

Deze tweejaarlijkse internationale beurs is gericht naar vakmensen uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie...

Tijdens de editie 2019 zijn dan ook de grootste merken ter wereld aanwezig. 370 exposanten, constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen verwelkomen je vijf dagen op een beursoppervlakte van 135.000 m² in en om de hallen van Kortrijk Xpo.

Zij stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans krijgen om kennis te maken met een gevarieerd aanbod aan bouwmachines, recycling- en breekinstallaties, bouw- en hijskranen, werfvoertuigen, stellingen, bekistingen en tal van andere uitrustingen. Er zijn ruim 1.500 merken vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs.

Comfort prioritair

De organisatoren verwachten opnieuw zo’n 40.000 bezoekers. Zoals bij de vorige editie in 2017 gaat er ook dit jaar bijzondere aandacht naar het comfort van de bezoekers en exposanten. Er zijn twee grote randparkings beschikbaar, zodat de bezoeker moeiteloos ter plaatse geraakt: P1 en P2 vind je gemakkelijk door de signalisatie vanop de snelweg te volgen.

Tijdens het weekend is er kinderopvang met animatie voorzien op de beurs, zodat bezoekers de kans krijgen om zich 100% te focussen op het exposantenaanbod en de nieuwigheden.

Gewoontegetrouw vinden tijdens Matexpo ook heel wat interessante seminaries en studiedagen van diverse organisatoren plaats. Zo is het thema van het Constructiv-colloquium (zaterdag 14 september) deze keer De bouw, een stiel met stijl . De organisatoren gaan op zoek naar antwoorden op dé hamvragen die iedereen met een hart voor de bouw dagelijks bezighouden. Je kan het volledige beursprogramma terugvinden op www.matexpo.com.

Awards

Voor de zevende editie op rij worden awards uitgereikt aan de exposanten met het meest innovatieve product (Innovation Award) of het product met de meest milieuvriendelijke eigenschappen (Green Award). Deze editie wordt er nog een derde award toegevoegd, namelijk de Safety Award.

Er werden 30 dossiers ingediend voor de Innovation Award, 20 voor de Green Award en 15 voor de nieuwe Safety Award. De jury koos drie genomineerden per categorie. Op 10 september maakt Danny Van Parys, voorzitter van de jury, de winnaars van de awards bekend tijdens de officiële openingsceremonie. Na Matexpo worden ook de exposanten beloond die via een eigen reclamecampagne (Marketing Award) de meeste bezoekers hebben aangetrokken.

Matexpo Café

Op vrijdagavond 13 september vindt opnieuw het Matexpo Café plaats. Wanneer om 20 u de deuren van de beurs sluiten, kan iedereen terecht in zaal XXL op de beurssite voor een gezellig samenzijn. Meer dan 1.200 bezoekers worden verwacht om te genieten van een drankje, een hapje, en een netwerkmoment. Een live muziekband zorgt voor de nodige sfeer.

Praktisch

- 11 tot en met 15 september, in Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk

- Openingsuren: op 11 en 12 sep: 10-18 u, op 13 sep: 10-20 u, op 14 en 15 sep: 9-17 u

- Je kon reeds gratis tickets terugvinden in Landbouwleven van 4 juli, maar geen nood als je deze niet hebt bewaard. Gebruik je exclusieve code LBL2129 voor gratis registratie op www.matexpo.com. Na jouw online registratie ontvang je jouw persoonlijke bezoekersbadge per mail. Print deze badge af en breng ze mee naar Matexpo voor een vlotte toegang.

- Parkings P1 en P2 met gratis shuttle

Anne Vandenbosch

Lees ook in Beurzen

Meer artikelen bekijken