Startpagina Recht

Veroordeeld bij verstek, wat nu?

Ik kreeg onlangs een gerechtsdeurwaarder over de vloer die mij een vonnis van het vredegerecht betekende. Blijkbaar werd ik gedagvaard op mijn oude adres en werd een rechtszaak tegen mij behandeld, hoewel ik hiervan niet op de hoogte was. In het vonnis staat dat ik veroordeeld word om verschillende bomen te rooien onder verbeurte van een dwangsom. Ik ben hier echter niet mee akkoord. Wat kan ik nog ondernemen?

De situatie die u ons voorlegt, komt erop neer dat u veroordeeld werd bij verstek. Men spreekt van verstek indien een partij niet verschijnt op de zitting waarvoor hij werd gedagvaard. De rechter zal in dat geval ‘verstek verlenen’ en een vonnis bij verstek uitspreken. Dergelijk vonnis bij verstek is evenwaardig aan een vonnis dat werd uitgesproken nadat alle partijen aanwezig waren en gehoord werden, een zogenaamd vonnis op tegenspraak.

In het verstekvonnis willigt de rechter de vorderingen of...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Recht

De maximale rentabiliteitsoppervlakten: Grenzen aan pachtopzeg voor eigen gebruik

Recht De opzeg voor eigen exploitatie of de exploitatie door een van de wettelijk voorziene familieleden is een van de meest gebruikte opzegmotieven uit de pachtwetgeving. Naast de vormvoorwaarden van de opzeg en de voorwaarden omtrent de aanstaande exploitant, kan ook de omvang van het bedrijf van de aanstaande exploitant voor wie de opzeg werd gegeven, roet in het eten gooien.
Meer artikelen bekijken