Slachthuis van Ath blijft bestaan
Het slachthuis van Ath kan blijven bestaan. Het voortbestaan is te danken aan WapiMeat, een nieuwe coöperatie van 15 boeren en enkele slagers en veehandelaren. De coöperatie zal tegen het einde van het jaar officieel de leiding overnemen. Een soepele overgang zorgt ervoor dat klanten van deze lokale service kunnen blijven genieten.

Het slachthuis, beheerd door de stad Ath, zal binnenkort worden overgedragen aan de nieuwe coöperatie WapiMeat, waarbij Wapi de afkorting is van Wallonie Picarde. Op de locatie blijven 3 slachtlijnen operationeel: runderen, schapen en varkens, hoewel er ook geiten en paarden kunnen worden geslacht.
Door de locatie op een twintigtal km van Ronse is dit slachthuis ook bekend bij Vlaamse veehouders. Het slachthuis is biologisch gecertificeerd en er kunnen specifieke rassen worden verwerkt, evenals dieren met specifieke eisen, zoals wolharige varkens of...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement