Zware geldboetes voor prijsafspraken groenteconserven

Na afronding van onderzoek is de Europese Commissie tot de bevinding gekomen dat Bonduelle, Coroos en Groupe CECAB gedurende meer dan 13 jaar aan een kartel deelnamen voor de levering van bepaalde soorten groenteconserven aan detailhandelaren en/of horecabedrijven in de Europese Economische Ruimte.
Na afronding van onderzoek is de Europese Commissie tot de bevinding gekomen dat Bonduelle, Coroos en Groupe CECAB gedurende meer dan 13 jaar aan een kartel deelnamen voor de levering van bepaalde soorten groenteconserven aan detailhandelaren en/of horecabedrijven in de Europese Economische Ruimte. - Foto: LBL

De bal ging aan het rollen met een eigen aangifte door Bonduelle in de zomer van 2013. Door deze eigen aangifte en het verzoek tot clementie dat Bonduelle toen indiende, heeft nu Bonduelle volledige immuniteit gekregen voor het onthullen van het bestaan van het kartel. Op deze manier heeft Bonduelle een geldboete van ongeveer 250 miljoen euro vermeden. Het onderzoek van de Commissie is na het verzoek van Bonduelle begonnen met onaangekondigde inspecties in oktober 2013.

Bewijs...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent