Startpagina Edito

Edito: klimaatproblematiek verdient volwassen aanpak

De roep om dwingende maatregelen voor het klimaat te nemen, wordt steeds luider. De problematiek is echter te complex voor eenvoudige oplossingen en de wereld minder maakbaar dan we zouden willen. De landbouw verdient de kans en tijd om tot een volwassen antwoord te komen.

Ongeveer een maand geleden ging in New York een belangrijke wereldwijde klimaattop door. De klimaattop werd omgeven door demonstraties, waarbij naar schatting 4 miljoen mensen de straat op kwamen. Secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties benadrukte dat de klimaatdiscussie niet mag gaan over de vraag wie goed is en fout, maar om oplossingen.

Het bleek al snel lastig. De Portugees zei zelf dat fossiele energie ‘een stervende industrie’ is, waar geen euro meer naartoe zou mogen gaan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken