Startpagina Edito

Edito: De boer wil smart farming voelen in de portemonnee

Of het nu gaat om de monitoring van de gezondheid van melkvee, het tot op de millimeter precies bemesten met gps-sturing of het met onbemande vliegtuigen scannen van de groei en de afrijping van de landbouwgewassen: smart farming is ook in onze Vlaamse landbouw niet meer weg te denken. Hamvraag is en blijft wat dat slim verzamelen van data allemaal in de portemonnee oplevert.

In ons dossier ‘Smart Farming’ (p. 17-23) belichten we verschillende aspecten van de moderne technieken die in de dagdagelijkse bedrijfsvoering van onze innovatieve en hard werkende landbouwers niet meer weg te denken zijn. Wie ziet door de bomen nog het bos?

Professor Wouter Saeys geeft alvast zijn uitgesproken mening over smart farming. “Data is niet het witte goud en rekenkundige modellen zullen nooit de intelligente boer vervangen.” Een waarheid als een koe, om het met een landbouwspreuk uit te drukken.

En...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken