Startpagina Buitenland

Schotland: Hoe schapen, vee en brexit het landschap vormen

Schotland, een regio die bekend is vanwege Loch Ness, de kilt en zijn prachtige kastelen. Maar... ook om zijn whiskey, haggis en geweldig lamsvlees. Het landschap is wijd gestrekt, en wordt gekenmerkt door kleine ‘villages’, maar nog veel meer schapen en meren. Het is een opmerkelijk uitgestrekte en unieke regio, als je het vergelijkt met het volgebouwde België. De Schotse landbouw kan je dan ook met niets anders vergelijken. In een artikelreeks wil Landbouwleven zijn lezerspubliek onderdompelen in de wondere landbouwwereld van Schotland.

Voor de reeks te starten, toch even Schotland situeren. Duidelijk is alvast dat het in het noorden van Verenigd Koninkrijk ligt, grenzend aan Engeland. Met 5,4 miljoen mensen op een oppervlakte van bijna 79.000 km² is het zeker niet het dichtstbevolkte land, en is er dus nog plaats voor… landbouw.

80% van het Schotse land wordt namelijk gebruikt voor landbouwactiviteiten. En dat zie je dan ook aan het landschap. De verdeling van het landbouwareaal over de bedrijven in Schotland is echter zeer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Buitenland

“Als Oekraïne verliest, dan loert er een wereldoorlog om de hoek”

Actueel Landbouwjournalist Iurii Mykhailov en landbouwer Tom Van Goey zijn het erover eens: ze hadden nooit gedacht dat de oorlog in Oekraïne zo lang zou duren. Twee jaar nadat Poetin zijn troepen de opdracht gaf om het land langs verschillende kanten aan te vallen, lijkt vrede echter nog niet in zicht. “Het Westen moet Oekraïne steunen, want Poetin heeft ook Europese landen op zijn verlanglijstje staan.”
Meer artikelen bekijken