Startpagina Edito

Edito: koopman of dominee?

België zet met een handelsmissie vol in op een economisch partnership met China. Het land biedt ongekende mogelijkheden ook voor onze landbouw. Het enthousiasme waarmee China wordt omarmd, toont wel een zekere hypocrisie. Als koopmansoverwegingen voor de ethiek gaan, mag men zich ook meer inspannen voor normalisatie van de handel met Rusland.

Deze week streek de grootste economische zending van ons land ooit neer in China. Onder leiding van prinses Astrid trokken meer dan 630 bedrijven en instellingen 5 dagen lang door China. De groep telt 5 ministers en staatssecretarissen uit de diverse regeringen van ons land, CEO’s van multinationals maar ook vertegenwoordigers van KMO’s, universiteiten etc. De 5 dagen zijn van A tot Z volgepland met ‘powerbreakfasts’, seminaries, ontmoetingen met politici en bedrijfsbezoeken.

Het landbouwperspectief...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken