Startpagina Economie

Nieuw handelsplatform aardappelen

Marktinformatiebureau DCA lanceert een digitaal handelsplatform voor de aan- en verkoop van aardappelen: aardappelhandel.com. De website is bedoeld als marktplaats voor frietaardappelen, tafelaardappelen en zetmeelaardappelen in alle kwaliteitsklassen. Volgens directeur Kees Maas dan DCA van biedt het platform de mogelijkheid om op een snelle en transparante wijze vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Op Aardappelhandel.com kunnen kopers en verkopers, hun af-land-aardappelen en bewaar-Aardappelen dagelijks kopen of verkopen. Het platform richt zich op Nederland, België en Duitsland. Volgens Maas sluit het platform aan bij een behoefte om beter aangesloten te worden op de markt, zeker nu handel steeds vaker ver van tevoren wordt vastgelegd. Telers zien volgens DCA steeds minder kopers op het erf.

.Voor geregistreerde telers, handelaren, exporteurs, inpakkers en verwerkers is er de mogelijkheid om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken