Startpagina Pluimvee

Europees Parlement stemt in met beperking invoer Oekraïens pluimveevlees

Er komt een einde aan de quasi onbeperkte invoer van Oekraïens pluimveevlees. Het Europees Parlement heeft een voorstel daartoe van de Europese Commissie aangenomen. De Associatieovereenkomst met het Oost-Europese land wordt zo gewijzigd dat de heffings- en quotumvrije invoer van kippenborstfilets waar nog een deel van de vleugel aanhangt wordt beëindigd, in ruil voor een groter importquotum.

Per 1 september geldt tussen de EU en Oekraïne een Associatieovereenkomst, die het midden houdt tussen een politiek akkoord en handelsverdrag. Oekraïne krijgt volgens de deal meer mogelijkheden producten in de EU te verkopen. In de EU Vorig jaar bleek een veel groter volume kippenvlees uit Oekraïne tegen een nultarief in de EU te zijn ingevoerd, dan was voorzien in de Associatieovereenkomst.

Voor kippenborsten geldt een importtarief en quotum. Door kippenborsten op een speciale manier te versnijden, met vleugel en vel eraan, slaagden de Oekraïners...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

PAS-reeks (14): Hoe ammoniakemissie reduceren op pluimveebedrijven?

Milieu Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd in Het Belgisch Staatsblad. Voor elk pluimveebedrijf werden reductiedoelstellingen vooropgesteld. Het stikstofdecreet bepaalt dat de doelstellingen kunnen gerealiseerd worden door het verminderen van het aantal dieren, door een ammoniakemissiereducerende maatregel of door een combinatie van beide.
Meer artikelen bekijken