Startpagina Veeteelt

Laatste runderen van Brussel in beslag genomen vanwege verwaarlozing

De cel Dierenwelzijn van Leefmilieu Brussel heeft dinsdag in Sint-Agatha-Berchem vijf stieren en een koe in beslag genomen omdat de dieren verwaarloosd waren. Dat melden de verenigingen Animaux en Péril en Rêve d'Aby en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem).

De dieren waren de laatste runderen in het Brussels hoofdstedelijk gewest en verbleven op een boerderij in Sint-Agatha-Berchem. Volgens Jean-Marc Montegnies, de voorzitter van Animaux en Péril, zorgde vorige boer goed voor de dieren maar is die intussen overleden en is het de landbouwer die het bedrijf had overgenomen die in de fout gegaan is.

De man zou de laatste 6 maanden verschillende waarschuwingen gekregen hebben. Zo lagen de stallen waarin de dieren verbleven, vol met uitwerpselen, wat de gezondheid van de dieren in gevaar bracht. Volgens de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

De omschakeling naar hybride zeugen was een investering in gezondheid

Varkens Hoewel Dieter Vanluchene een grote voorstander was van eigen varkensselectie en -fokkerij, moest hij die knop omdraaien. “De resultaten waren niet meer zoals voorheen. Er liep duidelijk wat mis bij onze eindproducten.” Sinds hij in 2021 koos voor hybride zeugen verbeterden zowel de gezondheid van de dieren als de productieresultaten.
Meer artikelen bekijken