Startpagina Voor ons gezin

Cobbler met pruimen

Cobbler is een gemakkelijk dessert uit de Engelse en Amerikaanse keuken. Met dit recept maak je een Belgische variant met pruimen. Je hebt ongeveer 1 uur en half nodig om dit dessert voor te schotelen aan 6 personen.

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

Voor de fruitvuling:

5 dl rode wijn

120 g suiker

2 el rode bessengelei

2 steranijs

3 kruidnagels

3 kardemompeultjes

zeste van 1 sinaasappel

6 pruimen

Voor het cakebeslag

180 g zelfrijzende bloem

½ kl kaneel

60 g boter

60 g rietsuiker

1 ei

¼ dl karnemelk

1 el gedroogde rozemarijn

125 amandelschilfers

Snufje grof zeezout

Optioneel:

bolletje vanille-ijs

of slagroom

Hoe ga je te werk?

Meng de wijn, suiker, rode bessengelei en kruiden in een pannetje op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot de helft en tot je een lichte siroop krijgt. Zeef, zet opzij en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pruimen in de helft, doe in een ovenschaal en bak gedurende 10 min zacht.

Voor het deeg:

Zeef de bloem en kaneel in een mengschaal en kneed de boter eronder. Roer de rietsuiker, grof zeezout, het ei en de rozemarijn eronder. Voeg ten slotte de karnemelk toe. Meng tot een homogeen deeg en zet even opzij. Haal de pruimen uit de oven en besprenkel met de rode wijnsaus.Verdeel het deeg erover en bestrooi met de amandelschilfers. Bak gedurende 30 à 40 min gaar en goudbruin. Serveer er de resterende saus bij. Voeg eventueel een bolletje vanille-ijs of room toe.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Hotdog met zwarte pens

Voor ons gezin Een simpele hotdog smaakt altijd, maar ook deze gepimpte versie met zwarte pens, kaas en veldsla is overheerlijk. Na 25 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.
Meer artikelen bekijken