Startpagina Groenvoorziening

Populariteit van hyacinten in Hallerbos neemt nog toe

Het hyacintenfestival in het Hallerbos in Halle brak in april alle records. De populariteit van het paarse bloementapijt neemt nog toe. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos.

Leestijd : 1 min

In de balans staan geen exacte bezoekersaantallen. "Dat antwoord kunnen we niet geven. Want er staan geen tellers aan de ingang van het bos. Maar andere cijfers spreken boekdelen", stelt het Agentschap voor Natuur en Bos. In april namen 111.000 unieke bezoekers een kijkje op de website en waren 44 vrijwilligers actief in het Hallerbos.

De gratis pendelbus van De Lijn die voor het eerst het centrum en station van Halle verbond met het Hallerbos was een succes: 17.000 mensen maakten er gebruik van. "Een geslaagd initiatief van de stad Halle en het Agentschap voor Natuur en Bos, waaraan we graag hebben meegewerkt", zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. Het ging om een tijdelijk aanbod, vanaf dit weekend rijden de bussen niet meer. "De bussen van De Lijn hebben zo'n 7.000 auto's uit het Hallerbos gehaald", stelt Marc Snoeck, schepen van Toerisme in Halle.

Het succes van het festival dankt het Agentschap voor Natuur en Bos ook aan duidelijke communicatie. "We vragen de bezoekers om de natuur te respecteren", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele. "De boodschap om op de paden te blijven en de bloemen niet aan te raken is duidelijk aangekomen."

Belga

Lees ook in Groenvoorziening

Bomen en struiken planten in het voorjaar

Groenvoorziening Een boom of struik planten? Daar is toch niets moeilijk aan: putje maken, boom erin en dichtgooien, en met een beetje geluk is hij zo aan de groei. Maar toch... wie graag heeft dat de boom goed gedijt, mooi recht groeit en overvloedig bloeit en/of vruchten voortbrengt, of dat de haag langer meegaat dan enkele jaren, kan best wat meer aandacht besteden aan het plantritueel. En aangezien de vroege lente zeer geschikt is voor het aanplanten van bomen en struiken, geven we graag wat tips en goede raad.
Meer artikelen bekijken