Startpagina Wetgeving

Op weg naar een klimaatneutraal Europa in 2050

Terwijl Vlaanderen worstelt met zijn klimaatdoelstellingen, schakelt Europa alweer een flinke versnelling hoger. In het Europees Parlement onthult Commissievoorzitter Ursula von der Leyen deze middag (woensdag 11 december) haar strategie om van het Europese continent tegen 2050 het eerste klimaatneutrale ter wereld te maken.

Amper tien dagen na haar aantreden presenteren von der Leyen en vicevoorzitter Frans Timmermans met de European Green Deal één van de koninginnenstukken van het programma van de nieuwe Europese bestuursploeg aan de volksvertegenwoordigers. Ze zullen hen een globale visie schetsen, het actieterrein afbakenen, en een tijdslijn voor de publicatie van wetgevende voorstellen afkondigen.

Want wetten zullen er komen, en niet in geringe mate. De weg naar klimaatneutraliteit leidt langs grote hervormingen op zowat alle domeinen waar de Europese Unie mee bezig...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken