Startpagina Varkens

Vereenvoudigd schietplan om everzwijnen in Wallonië te verminderen

Op voorstel van de ministers van jacht, Willy Borsus, en van het bos, Céline Tellier, keurde de Waalse regering een ontwerpdecreet goed dat voorziet in een vereenvoudigd schietplan om de vermindering van de populatie wilde zwijnen voort te zetten.

Leestijd : 1 min

De vorige Waalse regering had al voor het jachtseizoen 2019-2020 elke beperking op het schieten op everzwijnen verboden. Die had in januari en februari het jachtseizoen op everzwijnen verlengd. Er is nu ook een vereenvoudigd plan klaar om wilde zwijnen verder te schieten.

SB

Lees ook in Varkens

Europese Commissie keurt vrijwillige uitkoopregeling Vlaamse varkenshouderijen goed

Varkens Om een globale afbouw van de varkensstapel en een reductie van de ammoniakuitstoot tegen 2030 te realiseren heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een vrijwillige stopzettingsregeling voor varkensbedrijven uitgewerkt. De Europese Commissie heeft zopas laten weten groen licht te geven voor de organisatie van een oproep, waarbij de Vlaamse varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op de natuur hun varkensstallen vervroegd en vrijwillig kunnen stopzetten.
Meer artikelen bekijken