Startpagina Akkerbouw

Belgapom-prijzen blijven onveranderd

De Balgapom-notering van vrijdag 20 december 2019 is onveranderd voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering voor Bintje, Challenger en Fontane blijft op 13,25 euro incl. BTW per ton staan (12,50 euro excl. BTW per ton). De marktstemming voor Bintje en Fontane is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag. Voor Challenger ziet de organisatie een rustige markt: het aanbod is groter dan of gelijk aan de vraag.

De Belgapom-notering bedraagt voor deze rassen al sinds midden oktober dit niveau. De Belgapomprijs Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit, Bintje, Fontane en Challenger. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Akkerbouw

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken