Startpagina Varkens

Wereldwijde varkensvleesproductie krimpt in 2020

De wereldwijde varkensvleesproductie daalde in 2019 met circa 4%, en zal in 2020 wellicht nog met 10% dalen. Dat meldt de studiedienst van de Duitse boerenbond, de Deutscher Bauernverband (DBV). De grote afname is het gevolg van de Afrikaanse varkenspest die heerst in onder meer China, Vietnam en Oost-Europa. De EU blijft mede hierdoor topexporteur.

In China zou de productie volgens DBV met 25% kunnen dalen. De wereldwijde productie van varkensvlees wordt voor 2020 geschat op 103,8 miljoen ton. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw voorspelde in november dat de Chinese varkenspopulatie eind 2020 slechts 275 miljoen dieren zal bedragen. Dat zou een daling van bijna 170 miljoen varkens zijn vergeleken met 2017, het laatste jaar voor de uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

De inzakkende productie heeft geleid tot een aanzienlijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken