Startpagina Varkens

Termijnmarkt voor varkens opstarten in een periode met hoge prijzen is moeilijk

Termijnmarkten zijn een heel nuttig instrument om prijsrisico’s te managen én vooral om slimmer te worden. Momenteel worden er echter in de vraagmarkt hoge prijzen betaald. Daardoor kunnen varkens via een termijnmarkt eerder moeilijk verhandeld worden. Niettemin ligt het prijsrisico doorgaans volledig bij de varkenshouder, die daar geen premie voor krijgt. Op de termijnmarkt wordt met dezelfde wapens gestreden én zijn alle partijen even slim. Dat zegt Dirk Coucke, CEO van het adviesbureau DLV. .

De Varkensacademie van Inagro: het is elk jaar weer een hoogdag voor de Vlaamse varkenshouderij.

Eén van de gastsprekers dit jaar was Dirk Coucke. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de termijnmarkt voor varkenshouders, sinds 2012 de Pig Trading Company, weer in de kijkerte plaatsen. En daar zijn wel een aantal goede redenen voor.

Risicovol marktgebeuren

Maar vandaag, waar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken