Startpagina Actueel

‘Boerenjaar’ blijft het goed doen

Ook voor de tweede aflevering van ‘Boerenjaar’ kruipen mensen graag voor de buis. Met maar liefst 340.219 kijkers was de tweede aflevering goed als het best bekeken programma op VIER die dag. Van alle programma’s die dag eindigde het 14e.

Leestijd : 1 min

De eerste aflevering was op zich al een succes met zijn 341.931 kijker. De tweede aflevering kon niet onderdoen met slechts 1.712 kijkers minder. Hieruit blijkt dat Vlaanderen het boerenprogramma best kan smaken en misschien wel een vast kijkerspubliek voor zich kon winnen.

In ‘Boerenjaar’ worden 6 gezinnen een jaar lang gevolgd in hun doen en laten, en krijgt de kijker inzicht in hoe landbouwers hun producten zoals vlees, groenten en fruit aan de man brengen.

In de tweede aflevering was het bezoek van koningin Mathilde te zien aan het landbouwbedrijf van de familie Lowet. Tijdens een heuse rondleiding bleek ze oprecht geïnteresseerd te zijn. Paul en Daan uit Kozen gaven de kijker wat inzicht in de pluk en verwelkomden enthousiast de Poolse seizoensarbeiders. Michel uit Hoegaarden was dan weer druk in de weer met de aardappeloogst. Boerenfamilie Willems maakte zich naast de boerendrukte klaar voor de trouw van dochter Eulaly.

Boerenjaar is elke dinsdag om 21.30 te volgen op VIER. Heb je een aflevering gemist? Niet getreurd: herhalingen zijn er elke zondag om 19.00. Op de website van het programma kan je wekelijks meedingen naar een leuke prijs. Meer op www.boerentrots.be.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken