Startpagina Wetgeving

De voorstanders van gentechniek in het Europees Parlement

Recent organiseerde het Europese Platform voor Technology ‘Plants for the Future’ (Plant ETP) een workshop met vertegenwoordigers uit de landbouw, de zaadindustrie en de onderzoekswereld. Zij bespraken hoe gentechnologie kan zorgen voor een productieve landbouw met meer zorg voor het milieu.

Voor alle duidelijkheid: dit was een lobby-evenement. Organiserend Europarlementslid Julie Girling, van de Europese conservatieven, draaide er niet omheen. “Lobbyen hoeft geen slecht woord te zijn. Het laat me toe om voldoende informatie te verzamelen om mijn beslissingen op te baseren.”

Plant ETP neemt die taak erg serieus. Onder haar gelederen heeft ze de European Plant Science Organisation (EPSO), die meer dan 220 onderzoeksinstituten en universiteiten uit meer dan 28 Europese landen bundelt. Haar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken