Startpagina Bieten

Optimale groei en gezondheid dankzij doorgedreven selectie bij SESVanderHave

Een competitieve suikerbietvariëteit creëren, die aan de noden van de teler en de industrie voldoet, vraagt tijd en vakkennis. Een suikerbietzaadje moet immers uitgroeien tot een gezonde plant, die ook nog eens goed presteert op vlak van wortel- en suikeropbrengst. SESVanderHave, wereldspeler in de suikerbietenzaadsector, wikt en weegt elke potentiële variëteit op zijn kwaliteiten.

De hoofdzetel van deze bietenzaadkweker ligt in Tienen. De site groeide er de voorbije jaren fors. Het nieuwe SESVanderHave Innovation Center (SVIC) is er het kloppend hart van de veredeling van het suikerbietenzaad. Hier werkt men niet alleen minutieus aan betere productiekenmerken, maar tevens aan resistentie tegen bietenziekten.

Het rendement in de bietensector steeg het voorbije decennium fenomenaal: jaarlijks met ongeveer 1,5% dankzij de stijgende opbrengst per ha. Dit is het resultaat van een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bieten

Behandel tijdig tegen onkruid en slakken in bieten

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) bemerkt dat de voorbije weersomstandigheden hebben bijgedragen aan een snelle opkomst en ontwikkeling van de onkruiden in bietenvelden. Ze benadrukken dat onkruid behandeld moet worden van zodra het zichtbaar is.
Meer artikelen bekijken